.

Autoturismul Tău

Fuga după cel mai nou Android...Util sau doar marketing?

Fuga după cel mai nou Android...Util sau doar marketing?

S C iun 23, 2019 Uncategories 0 Comments

De multe ori am fost întrebat de către o parte a potențialilor clienți de ce unitățile noastre nu au "cel mai nou Android" având în  vedere ca majoritatea competitorilor de pe piața oferă cele mai noi versiuni (Android Pie la momentul acestui post). Am sa încerc sa fac puțina lumina asupra acestui aspect în materialul de mai jos.

In primul rand unitățile auto aftermarket cu Android au o singura proveniență: China. In funcție de furnizori și de seriozitatea acestora, piața poate fi inundata cu ce își doresc clienții- preturi foarte mici și "cel mai nou Android". Deci pana la urma furnizorii vor face tot ce le cere piața indiferent ca sistemul de operare de pe aparat este cu 2 versiuni mai vechi decât ceea ce afișează în meniul aparatului! Clienții nefiind în cunoștință de cauza cumpără și merg fericiți acasă crezând ca unitatea pe care au achiziționat-o "este la zi" și "funcționează mai repede" decât versiunile anterioare...

Mai pe scurt și  pe românește: mare parte dintre unitățile de pe piață care sunt lăudate ca ar avea cel mai nou sistem de operare sunt aparate care afișează " intenționat eronat" versiunea cea mai noua. Pentru cei cunoscători, se știe ca se poate face foarte ușor acest lucru. Si bineînțeles ca se poate demasca totul prin verificarea corecta a versiunii API Level care este unica fiecărei versiuni de Android.

Si acum vine întrebarea: oare este real folclorul răspândit cu bună știință de către vânzătorii care nu au alte opțiuni de marketing și susțin că " doar cea mai noua versiune" rulează  mult mai repede și că aplicațiile nu vor mai avea suport pe Google Play Store? Este o minciună sfruntată! Si în ziua de astăzi un telefon sau orice dispozitiv care rulează sa zicem un Android 4.4 va putea face un update la waze, sau alta aplicație listata în Google Playstore.

Vis a vis de versiunile Android și viteza de rulare pe același dispozitiv, este la fel, doar folclor care circulă pe piață fără niciun temei. Trebuie sa țineți cont de faptul ca versiunile Android sunt gândite specific pentru telefoanele smart  si nu pentru sistemele de navigație auto!

Iar de la versiunea 7.1.2 (Nougat) si pana la 9 (Pie) practic nu există îmbunătățiri concrete care  aduc funcții noi pe unitățile de navigație auto. Doar diferențele de look ale meniurilor din interior (android settings). In rest nicio funcție in plus!

Pentru telefoane, este cu totul alta situație, funcțiile adăugate se vor putea folosi pentru cei care doresc.

Bottom line:  Acesta este motivul pentru care unitățile comercializate  de noi vor fi cele primite de la furnizori, bazate pe versiunea Android reală. Avem destule opțiuni de marketing cu care să ne atragem clienții- Modele cu aspect și meniuri OEM (AS MiB), modele cu design patentat (Seria GT800/900) și modele clasice cu preturi atractive:-)

PS. Un link cu diferentele dintre Oreo si Pie